Denamit+

Už koncom týždňa sa bude toho v Bratislave veľa diať, hádam už všetci postrehli Dizajnvíkend a Blaf. Sprostredkovane sa moje práce (a utajenou formou dokonca aj moja osoba:) objavia na prvom spomínanom, veľa energie sme ale s naším združením Denamit venovali práve druhému spomínanému eventu. Denamit v spolupráci s Blaf – om pripravil prehliadku Blaf Style, a v Átriu SNG na Vás čaká výstava Denamit+. Uff, to bolo prelinkovaní!


 

 

30.9. – 5. 10. 2011, Slovenská národná galéria, Esterházyho palác, Námestie Ľ.Štúra 4 (Átrium)

Predajná výstava skupiny Denamit a hostí

Výstava Denamit + v Átriu Slovenskej národnej galérie počas festivalu BLAF predstaví aktuálne práce členiek  tohto združenia.  Občianske združenie Denamit spája mladé dizajnérky, ktorých cieľom je prezentovať a podporovať svojimi aktivitami dobrý slovenský dizajn. Za sebou má sériu akcií, ako napr. Denamit Design Shop v bratislavskej pasáži Luxor, módne prehliadky či projekt Denamit Design Days.

Projekt Denamit + predstaví spojenie stálych členiek združenia a ich spoluprácu s firmami či ďalšími etablovanými dizajnérmi a umelcami, čím sa tento projekt stáva výnimočným. Na výstave sa predstavia špekrárka Lucia Bartková spolu s Ladislavou Repkovou v projekte Hrana a Plocha, textilná dizajnérka Michaela Bednárová a jej projekt Puojd v spolupráci zo známou firmou Tuli. Porcelánovú keramiku zastupuje Simona Janišová, ktorá si prizvala Petra Hůzu (CZ) a Lucy Jane Foakes (GB) a Linda Viková spolu s umelcami Erikom Binderom, Máriom Domčekom, Palom Čejkom, Dominikou Ličkovou Horákovou a Katarínou Slaninkovou v projekte Kolaboratórium. Odevná dizajnérka Lenka Sršňová sa predstaví spolu so známu výtvarníčkou Dorotou Sadovskou. O vizuál sa opäť postarala Katarina Czikorová, o inštaláciu zase Matúš Lelovský s Petrom Liškom.

Výstava, ktorou sa zoskupenie v rámci festivalu Blaf  prezentuje v SNG, je priateľským stretnutím členiek združenia a ich názorovo i osobne blízkych tvorcov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *