Plaster Mold Milling

Minulý mesiac som konečne vyskúšala niečo, nad čím som premýšlala už dlho – frézovanie priamo do sádry. Ako test poslúžila vianočná šiška, môj dizajn z roku 2011, ktorý bol pôvodne frézovaný do styroduru. Z výsledku som dojatá –  je dokonalý. Samozrejme, nie som prvá ktorá sa o niečo také pokúšala. Moje vylepšenie je (teda aspoň myslím že moje,-) – frézovať do mokrej sádry. Problém s prachom tak vlastne odpadá a materiál je zároveň ľahšie opracovateľný. No napriek tomu je frézovanie do sádry približne trojnásobne dlhšie ako do mäkkších materiálov, akým je napr. styrodur.

Dole pripájam video od majstra digitálnych počinov v keramike – brita Jonathana Keppa. Vrelo odporúčam pozrieť!

Ďakujem, 3n3 frézovanie.

/

Last month I finally accomplish my old intention – plaster mold milling. As a test piece, my Xmas Pine Cone design from 2011 was ideal. This was originally milled to styrodur. I am very touched with final results – it is perfect (as seen on pictures below). My (?) gimmick is to use a wet plaster. With this small trick, noxious dust can be easily avoided and material is more tractable as well. Even that, milling to plaster is still three times longer compared to styrodur for example.

Below video about 3D ceramic printing from master of digitalisation in this field – Jonathan Keep. 

Thanks goes to 3n3 milling.

Fotografia0963

detail

 

This time #2

Prvé tri obrázky skleník v Lednici, ktorý ale nemôže konkurovať tým bratislavským. Ďalej moja prvá si.li. šálka (konečne!), ak nerátam tú v pozadí, vypálenu v drevopeci minulý rok. Nižšie dva obrázky z ateliéru keramiky na VŠVU (práca Zuzany Svatik), v zlej kvalite (o to lepší dôvod zájsť zajtra na prieskum a veci si pozrieť naživo). A úplne dole bonus – moja koláž vytvorená zo si.li. fotosession v botanickej (foto Deana Kolenčíková).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA Fotografia1032OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Batoušek v GASK

Do Galérie středočeského kraje som sa zatiaľ nedostavila osobne a tak ďakujem Ondrejovi Batouškovi za poskytnuté foto. Ondrej pre túto výstavu pripravil špeciálnu kolekciu Transformers_4_GASK. Každý z tanierov má originálny dekor a zospodu sú značené zlatom. Mne sa najviac páčia hodiny,  kombinované s drevom. Ciferník si priamo na ne dokreslíte fixkou – prečo som tento nápad nedostala skôr?! ,-)

Výstava trvá do 30.septembra. Viac info nájdete tu.


_DSC2790
_DSC2792

China Girl from Oz the Great and Powerful

Musím povedať že po vzhliadnutí filmu Oz the Great and Powerful z produkcie Disneyho zostali vo mne zmiešané pocity. Hlavný dôvod prečo pre mňa film stál za cenu vstupenky  je prevedenie malej porcelánovej bábiky. Dokonalá animácia, radosť sledovať ju na veľkom plátne. Disney už samozrejme aj vydal limitovanú edíciu 500kusov bábik ktoré sa dajú kúpiť, ale z porcelánu vyrobené samozrejme nie sú. Klik tu.

1682540-slide-slide-3-design-wizard-behind-oz-the-great-and-powerful-makes-it-popChinaGirl MV5BMTQzNDQxNzc2Nl5BMl5BanBnXkFtZTcwMDgwMDI5OA@@._V1._SX640_SY394_article-2259150-16D03E91000005DC-418_634x317

 

Passionis Collection by Rudolf Rusňák

Zdá sa že aspoň jeden z posledných absolventov ateliéru keramiky VŠVU má energiu a ide proti prúdu všetkých “proti” a “nedá sa”, ktoré na čerstvého diplomanta čakajú na každom rohu.

A nie je to nik iný ako môj kamarát Rudo Rusňák, ktorý v pražskom DOX-e už tento štvrtok predstaví svoju diplomovú kolekciu (áno závidím ,-)). Ja som vybrala mojich favoritov: na obrázku uprostred – dózy priateľské ohníčky (ako som si ich sama nazvala), a na obrázku celkom dole – velikánska misa hrubé črevo a.k.a. špagát (tiež moje osobné pomenovanie). Držím palce!!!

Prelink na fb event tu.

pass1
pass2
pas3

 

 

 

Foto Peter Simoník.

A ešte tie priateľské ohníčky: http://www.youtube.com/watch?v=ofRCldHb7X0

 

 

 

 

Adorable Legend

Včera som si spomenula na film Legend, (Ridley Scott, 1985), a balzámom na maju dušu bolo, keď som na youtube našla director’s cut! Best film pre vianočný čas!! Bola som zvedavá, či sa mi aj po viac ako desaťročí, čo som túto snímku videla naposledy, bude rovnako páčiť. Nesklamala som sa….ulietavam si dosť na svetle, prostredí, kompozíciach…až tak, že som spravila tieto videostills-printscreen-koláže ,-)

Enjoy.

5e4d3c 2b 1a