In new FORM

Yes! Nový časopis Form je zameraný na slovenský dizajn, architektúru a umenie. A slovenský je takmer od hlavy po päty – na obálke Galaktika Lenky Sršňovej, fonty Outliner a Monoxil pochádzajú zo štúdia Ondreja Jóba. Vnútri nájdete fotošút, ktorý sa slovenským dizajnom len tak hemží (vrátane mojich prác,-) a ktorý špeciálne pre Form nafotil Dušan Kochol. Okrem toho rozhovor s tandemom Allt a tiež rubriky “Architektúra” a “Interiér”, ktoré som dostala na starosť ja osobne. Budete mať teda možnosť čítať moje príspevky k téme čísla v každom vydaní magazínu. Form dostanete ako prílohu časopisu For Men.

Na obrázku vpravo hore “White Crytallization” od Lindy Vikovej a vpravo dole môj Astronaut.

Form_si.li._blog

Ceramics and the Human Figure

Koncom júna vyšla publikácia Ceramics and the Human Figure, mapujúca súčasnú svetovú figurálnu tvorbu v keramike. Autorkou je američanka Edith Garcia. Kniha je rozdelená do šiestich kapitol, a mne sa dostalo tej pocty, že som zaradená do jednej z nich! Keby len to – ale keď som pred rokom odpovedala na otázky, ktoré mali poslúžiť k napísaniu textu o mne, netušila som že rozhovor bude uvedený v plnom znení (!!)..hups tak to som sa trošku rozpísala…každopádne teším sa.

Nižšie niekoľko obrázkov z vnútra  – s mojimi stranami a tiež so stranami, ktoré sa mi páčia. Rada by som ich zverejnila viac, ale neviem, môže sa to vôbec?!

O knihe sa viac dočítate tu. Kúpiť v kamenných obchodoch sa dá síce len v UK a USA, no objednať si ju môžete na Amazone. Skôr odporúčam Book Depository, ktorý má poštovné na Slovensko zdarma.


LA FEMME 6/2012

Moja úplne nová (a-ešte-stále-vo-vývine) nápojová sada + koláčiky, muffinky a tortičky, atď. (v úžitkovej ale aj objektovej verzií) od Lindy Vikovej aktuálne k nahliadnutiu v najnovšom čísle časopisu LA FEMME (foto Petra Ficová).

Oplatí sa pozrieť v prípade, že ste nestihli našu spoločnú výstavu si.li.dreamland v Kabinete (niekoľko záberov  z výstavy nižššie), pretože photoshoot prebehol práve tam. Každopádne, Kabinet neobchádzajte ani v týchto dňoch, momentálne tam vrámci Denamit Design Days vystavuje mladé dizajnérske štúdia Mejd.

Inspire No 61

Nový Inspire magazín prináša aj kúsok z mojej práce (pozri Dizajnové vychytávky), ale hlavne hneď na nasledujúcich dvoch stranách rozhovor s Barnabym Barfordom, ktorý som urobila ešte počas mojej rezidencie v Lonýne toto leto. Ďalej odporúčam obzrieť sa späť za letom prostredníctvom fashion story Lenky Sršňovej (móda) a Jakuba Gulyása (foto) s názvom Aquatic.

Wish


Pokiaľ viete po portugalsky, môžete si v brazílskom magazíne Wish Report prečítať  o českom a slovenskom dizajne a umení. Slovensko zastupujem ja a Tomáš Džadoň. Vôbec však netuším čo sa o nás píše, hádam len samé dobré veci ,-). Dole v obrázkoch článok a ešte nižšie výber niektorých obálok magazínu.

DAAD 2011

V rámci akcie Dni Architektúry a Dizajnu 2011 budete môcť vidieť veľkoplošnú projekciu porfólii súčasných dizajnérov a architektov – a medzi nimi nájdtete aj moju prezentáciu. 10.00 – 22.00, Hlavné námestie, Bratislava.

Skice a náčrty k mojim prácam budete môcť vidieť v sekcii Archsketch v stane Holcim od 10:00 – 18:00 na Hviezdoslavovom námestí.

DAAD 2011 sa konajú v Bratislave od 24.5. do 29.5.2011, ich podrobný program si môžete pozrieť tu (klik).

Malá ochutnávka: